27 MARS

Igår firade vi att vi hade bott i vårt hus i ett år. Den 27 mars 2008 flyttade vi in på Finkvägen... and we like it!

Henrik fick två filmer och ett kort av mig...
 
.. och jag fick en jättefin blomma och ett kort av Henkie! ;)





Nu ska jag fortsätta arbeta med sovrummet! =)

Nu ska det renoveras och inredas!

Nu har vi äntligen dragit igång med förberedningarna inför helgens sovrumsbygge! O på ett spännande vis kom även kontoret med i bilden! Vi är mycket nöjda med planerna... Nu kommer det att hända grejer här de närmsta veckorna! =)

Ska nog ta lite kvällsmat och sen hoppa i sängen med min bok och försöka somna, ska upp tidigt imorrn - innan 5!

O på kvällen kommer Becka & Anders hit och kalasar med oss! Det ska bli kul, länge sen nu...
Här är Nikki, deras äldsta vovvis ;)


Tomt sovrum.

Satt och kikade på JAMI hundsports hemsida och där var det ju bara grejer för sisådär 2 700 kr jag ville ha..  Nog för att jag får lön imorrn, men det var kanske lite väl mustigt ;) Var iaf på stan igår och köpte en ny spårsele åt Ludden! Titta här

Milda Matilda vilken match det var igår! Jag hade bjudit hit mina och Henriks föräldrar att se hockeyn och äta våfflor, och alla kom förutom mamma :( Stackars lilla mamma ramlade i söndags och har slagit upp hela läppen, både utanpå och innifrån, och knäckt ett revben, så hon orkar inte dra djupa andetag och när hon hostar hugger det i ryggen. O är det inte självklart att hon drar på sig världens förkylning nu också då, med rethosta! Stackars lilla mamma!

Men här satt vi bänkade iaf framför matchen med våfflor i högsta hugg! O så fick vi hjälp att bära ut möblerna från sovrummet, så nu har vi madrasserna på golvet uppe i kontoret. O där ska jag säga att jag sov jättebra inatt! Man kanske skulle flytta upp sovrummet och göra kontor här nere istället? Vi har ju sagt att "i nästa hus ska vi ha kontoret på nedervåningen!"... Fast jag vet inte.

Nu ska jag gå ut med hundarna och sen bär det av till jobbet!

Tre fördelar med att vara lärare



Nog för att lärare är ett av jordens mest underbetalda jobb, men några fördelar som jag brukar tänka på är:

  • Man får vara ute mycket
  • Man får serverad frukost, lunch och mellis varje dag
  • Man rör sig mycket (en vanlig dag på jobbet resulterar i mellan fem- till åttatusen steg)

Veckans mål

Den här veckan hade jag tänkt att hinna städa skafferiet och rensa förrådet på övervåningen så jag kan göra iordning där. Men det spörs att se om jag hinner... I måndags var det möte efter jobbet, igår gällde plugg och hundträning, ikväll ska vi (troligtvis) på hockey, imorrn kommer pappa och ska hjälpa oss att börja riva ur sovrummet, och på fredag ska vi fortsätta med sovrummets förberedning inför helgen - för så ska vi tapetsera/måla! Ska bli helt fantastiskt att äntligen (!) få iordning där! Som jag har väntat och längtat! Tänk er att ha bestämt sig för tapet/färg/inredning för snart ett och ett halvt år sedan, och haft tapet och färg i garderoben sen ett år tillbaka. Men nu ska det äntligen bli av! =)

Nu ska jag till jobbet, vi har skogsdag idag, ska vara ute i skogen mellan 9.30 och ca 14 / 14.30, beroende på dagen blir. Göra mat i skogen o så... roligt!

Hej svejs!

ÅH FÄRJESTAD

♥ Åh Färjestad... Åh Jonas Gustavsson.... Åh! =) =) =) Allt jag har att yttra mig om kvällens pågående match, underbart!

Finbesök har vi också, lapphundspappan Anders är här o kollar hockey med oss, trevligt trevligt. Trevligast tyckte nog Shappo att det var! :p Se bild nedan... ;)

Har själv varit på möte på klubben med tävlingskommittén nu ikväll, vi har en apelltävling den 25 april :)


Shappo sitter i centrum, låg innan jag tog kortet, och blev kliad och kelad med från alla håll ;)

NATTI!

SÖNDAG

Gillar inte riktigt söndagar. Vaknade med en fruktansvärd hes hals, precis som igår, i fredags och i torsdags. Suck! Som om det inte räckte med att vara hes så att man låter som att man "går på helium" (enligt Linda) så var det tydligt att det inte riktigt var "min helg" den här helgen - har nämligen haft migrän hela helgen. Dubbelsuck. Sent idag gick det äntligen över... och då blev det fart på Anna!

Sen kl 16 har jag hunnit laga mat, äta, dammsuga och skura alla golv på undervåningen, städa kylskåpet, gått med alla tre hundarna, handlat, träna lite lydnad med alla hundarna och nu är det dags för att varva ner i soffan framför BECK med en yoghurttallrik (köpte nån ny spännande flingsmak) och två knackemackor med leverpastej. Mums!


Mitt kvällsmys!

Livet och kärleken med världens värsta hund!

MARLEY OCH JAG.

LÄS DEN! Lova att ni läser den innan ni ser filmen! Jag läser den nu och orkar inte släppa den.. den är helt fantastisk! Boken har en sådan humor att man skrattar högt...

Jag väljer själv alltid film framför böcker, men endel böcker tror jag ska läsas innan filmen, så som Harry Potter, Sagan om ringen... och MARLEY OCH JAG! Filmen har premiär 27 mars... ni hinner läsa boken innan! =)

Läs den läs den läs den!


Shappos nya superdupersnygga halsband!

Lovade er bilder på Shappos nya halsband och koppel och eftersom jag är en sån ärlig människa kommer de nu! =)

Jag är helkär i halsbandet... tycker det är grymt snyggt! Enkelt fastän stort och häftigt! Shappo är helt klart snyggast nu ;)



 
Tuff knäppning på kopplet! Design by Tanja Fylking


Goaste lilla pappisen!

Hoppalanta!

Ojsan svejsan! Oj så jag shoppar när jag är i Karlstad! Skulle ju egentligen inte göra det... med lite ofly kan det bli ett par grejer till sen.
Underkläder, tröja, bälte, mobilladdare och ett halsband och koppel till pappisen ;)

Nu ska jag o syster yster äta frukost och sen bär det av till en sk räknestuga på universitetet. Yippie.

Off to Karlstad

Nu drar jag till K-d igen! Innedagar på mattekursen... undrar om  man kanske får syn på ngn man känner, typ Jenny el Z? =) Igår såg jag ingen... :(

Nu ska jag inviga mina nya skor som kjag köpte för ett par veckor sen!





Nej nu drar jag! Om jag hinner blir det kaffe och toast till frukost på McD i våxnäs :) Mumma! Ha en fin dag!



PENNY 24 ÅR!

TJOHOO och GRATTIS till lilla söta Penny som fyllde 24 år i lördags! Jag o Jenny brukar alltid säga att det 14 mars, när hennes födelsedag är - så är det vår. Men jag tror inte riktigt att vi kan påstå att det är någon vår ute nu.

Supertrevligt kalas i lördags iaf hos Jenny o Daniel, vi som var där var jag & Henk, G och Sanna och Johan och Z. Pizza, godis, dricka och meladofestivalen :)

G, jag och Hnek kötpe ett jättejättejättefint tårtfat i "sten", botten var i sten och stod på tre fötter, och så var det en stor glaskupa på. Men för att köra det lite roligare bakade vi (eller ja, Lisbeth - G.s mamma bakade) en kladdkaka som vi (Lisbeth) dekorerade med små hjrtan och florsocker. Jättesött blev det! :)


Två år sen på deras fest med 50-talstema ;) Här har vi då Jenny, jag och Zanna. G syns till höger ;)


Sanna och Jennypenny i skogen på promenad med fika för ca två år sedan


Full - fullare - JENNY! :D Festivalen förra året... förfest hemma... Jenny missar att sätta sig I soffan... ;)

GRATTIS GUMMAN!


Lovely!

Såg ni Brolle på Så ska det låta? Om ni gjorde det, se det igen! Om inte, se det nu!


...

G skrev häromdagen att man ibland känner sig mest ensam i hela världen. O när jag läste det kändes det väldigt långt borta.. Men ibland är det faktiskt så.

Det mest sorgliga är när man känner sig ensam i ett rum fullt av folk.

Ibland har man såna dagar när inget känns bra. Man är ledsen för allt och inget piggar upp.

Surt sa räven.

Promille och PPM ::: och en hel del annat

Promille och Parts Per Million. Det handlar det kaptilet om som jag räknar just nu i matteboken. Inte alls kul faktiskt. Jag har ju turen att gilla matte, riktigt mycket faktiskt, men just detta är jag ingen stor supporter av.

G var här förut och människan har klippt sig! O hon var så vacker att jag nästan blev tårögd. Jag har alltid (definition av alltid: under flera års tid) sagt att hon skulle vara snygg i en "page", men aldrig riktigt trott att hon skulle göra det. Tji fick jag, helt oväntat kommer hon i den frisyren jag alltid velat sett henne i - och ser ännu mer fantastisk ut än vad jag kunna tänka mig. Givetvis är det superfrisören Linda som klippt henne! :)

Ben & Jerry. Lyxglassen som kostar femtio pix per halvliter. Tidigare ikväll på ICA kunde jag itne motstå att prova den, har ju ändå hållt mig rätt länge sen jag fick höra om den. Trodde av någon anledning att vi hade bråttom så jag tog den första jag såg, som även hade ett frestande namn: Vanilla ice cream with chocolate chunks of cookie dough (-ish). Smakupplevelse: Mmmmm... absolut helt underbar glass. Men - både jag och Henk tyckte att själva vanlijglassen var god, men inte den bästa vi smakat, utan (hör och häpna) LIDL:s vaniljglass är faktiskt godare. Dock var kakdegen med chokladbitar som "a little piece of heaven" (citat från FRIENDS för er som är insatta).

Ska upp tidigt imorrn (5.00), så nu ska jag försöka sova. God natt!

GRATTIS SARA!

Idag blir min äldsta syster ännu ett år äldre! GRATTIS! =)

Pratade nyss med henne, i vår familj ringer vi alltid och sjunger för varandra (om vi inte kan ses och sjunga såklart), men jag var ensam idag hemma när jag skulle ringa och ville inte sjunga själv, så istället la jag tfn vid högtalaren och lät Beatles sjunga "Happy birhtday to you" för henne, det funkade det också ;)

Grattis syster Sara på din födelsedag! Hoppas den blir toppen!




Tre saker.

Detta såg ju kul ut. Behöver dessutom ett tidsfördriv innan sängdags. Snott från IDA =)

Tre jobb jag har haft: Stått i charken på Konsum... och i kassan på Statoil Vik, och förskollärare
Tre platser jag har bott på: Sävsjövägen 52, Hästhovsgatan 12 och Finkvägen 14
Tre saker jag gillar att se på TV: Desperate, Greys och Scrubs
Tre favoriträtter: Potatis med korv i persiljesås, stuvande makaroner och korv, potatisgratäng toppad med ost och blodig oxfilé.
Tre platser jag helst skulle vilja vara just nu: Grekland, Thailand eller varför inte i ett nyrenoverat sovrum?
Tre personer jag utmanar: JennyPenny, AnnaPanna och LindaPinda


Kaffe... gooottt. O välbehövligt denna måndag. Huvudvärk som attans imorse (o hela förmiddagen....), men piller + kaffe gjorde susen!

Ny vecka

Jag gillar inte riktigt måndagar. Det är highlife på jobbet och man har inte riktigt "kommit igång" än, allt känns liite värre. Jag har gratisvecka på HK den här veckan också,  men jag är jätteförkyld, så det kommer knappast bli några hundraprocentiga insatser från min sida.

I helgen var vi på ett mycket trevligt kalas för pappa, vi firade hans 60årsdag. Av mig och Henrik fick han en fin klocka, och så ingick det gravyr. vågade inte gravera in direkt, om det skulle vara så attg den inte riktigt passade honom - det är inte så lätt att köpa en klocka till pappa. Finns så många att välja på, och man har ju inte riktigt samma smak. men vi valde den som vi trodde att han skulle gilla bäst och han gillade den verkligen, så jag tror det gick i lås :)

Maten var gudomlig, som vanligt. Till förrätt fick vi räksoppa, till huvudrätt serverades det hasselbackpotatis och köttgryta - i grytan var det porter och outspädd lingonsaft bl.a. (omöjligt att förklara med ord hur gott det var) och till dessert fick vi smaska på lingonparfé...

Nu väntar jobbet!

TOP STUDENT

Ja, nu är det ju ett tag sen, men jag måste ju bara..... !!

Jag måste ju berätta att jag fick VG på mitt examensarbete! GÖTT! =)


I feel (so god damn) pretty!

Linda JAG ÄLSKAR DIG! Du är bästast!

Japp, nu är det klippt. Linda gjorde det skitbra! O jag är så stolt över att jag vågade klippa av det!
Två jäkla decimeter... kan ni tänka er?
 Tyvärr hade jag ingen bra foto-dag, tog typ 40 bilder och inte en enda blev bra,
men jag är så himla nöjd!









Nu gäller det!

Idag ska jag klippa mig! Eller inte jag... men Linda ska klippa mig! Undrar vad det blir för något.. jag är lika ovetande som ni ;)

PUSS och håll tummarna för att jag blir snygg!

RSS 2.0