Jag är iaf inte den vassaste kniven i lådan!

Herre min skapare! Jag är inte vidare smart jag!

Igår var jag på Nattvideo och hyrde film. En åt mig, en åt Henrik, o en åt oss båda.
Jag sitter vi datorn bra länge och grejar med hemsidan och bygger upp en hunger som inte är av denna värld, 21 00 går jag ner och lagar mat, och tänker på vad himla skönt det ska bli att sätta sig o se en riktig chickflick och äta god mat.

Så kommer jag helt plötsligt på:

"den här filmen hyrde jag ju för två veckor sen, jag har redan sett den!"
OMG.

När, som sagt. Inte allra smartast var jag igår.

Så till maten såg jag The Italian Job istället, o den är ju alltid lika grym!

Lördag

Igår var jag och fikade hos min mormor, tillsammans med min syster.

Sen kom Martina och Kjell på kvällen.. Henrik och Kjell satt och nördade sig framför tv-spel heeeela kvällen, så jag och Martina satsade på samma sak. De körde BF och vi sjöng en massa SingStar :)

Vi grilade jäääättegod mat också! Mumma!


Jord överallt!

Suck....

Tänk er att komma hem till det här.


Debut i lydnadsklass 1

Japp, då var debuten gjord. O låt mig säga...

 "... det kunde ha gått bättre" eller rent ut sagt; "... ja, det gick ju käpprätt åt skogen!" =)

Allt börjar med att jag drar startnummer 1. Hmm, det börjar ju bra, NOT!

Okej, men platsliggningen är först och det vet jag ju att han kan. Ligg stanna har jag tränat sen dag 1, och med tiden har jag lagt på alla möjliga störningar, och han har aldrig någonsin rest sig. Never ever. Jag har kastat bollar framför nosen på honom, stått o hoppat och skrikit kom, klappat i händerna, hoppat över honom, andra hundar runt honom har rest sig och gått upp, det har lekt hundar bredvis honom, det har spelats fotboll några meter bort. Han har aldrig rest sig, så detta moment är ju en klar tia. 
Vi lägger hundarna, vi går iväg och står o väntar. Det går en minut, det går en och en halv minut, och när det gått 1 minut och 50/55 sekunder ser jag att en hund är uppe och springer - va fan!? Det är ju MIN hund! Åh herre gud... jag ville sjunka genom jorden! *skäms* Han hade flirtat in sig hos en söt tik bredvid, som han efter några buspositioner till slut får med sig upp. Anna skäms nu ännu mer och vill försvinna.

Som tur va fick de andra lägga om, så den stackars tjejen med tiken som Ludde lurade med sig upp fick en ny chans och fixade det som tur var. Men en annan liten tik blev lite skrajsen och låg inte kvar andra gången. Fy vad pinsamt.
VARFÖR? Varför skulle han upp o busa, när han aldrig - jag menar aldrig - rest sig upp förut? Hoppas verkligen det var någon slags engångsföreteelse!

Tandvisningen gick ju bra, som den skulle. Tur det.

Sen blir det linförighet. Det var inte helt katastrof, men inte alls lika bra som han kan egentligen. Han svävade lite och hade ingen direkt fokus på mig, så vi missade en del svängar.

Läggandet. Jaja, tänkte jag. Här har vi iaf ett till moment som är klockrent, det är ju minst en nia iaf! Fot... bra transport, ligg! Ludde tar några osäkra steg, och stannar. Va? Ligg! Ja då lägger han sig. Går iväg och går tillbaka. Sitt. Ludde ligger och dumflinar... "va?" Sitt, igen. Två dubbelkommando så där va jag än en gång körd.

Inkallning. Okej, men det här kan han iaf! Han sitter säkert, har en snabb inkallning och en snygg ingång. Jodå visst. Eller? Han sitter ju bra, men sen kommer han jättesegt, visst han galopperar och det var ett jämnt tempo, men det var inte Ludde-aktigt. Sen springer han förbi, rundar mig, och gör alltså ett varv runt mig innan han sätter sig. Hallå - vad är det här?
Ställande. Suck, han fattade vad det innebär för typ en vecka sen, för två veckor sen hade han ingen aning om vad det var, och av att döma av tidigare moment lär väl inte detta som han nyss förstått gå något bra. Transporten börjar segt, han hänger inte med, men (!) när jag gör mitt kraftiga dubbelkommando så stälelr han sig ritkigt snyggt, och säkert, och står fint tills jag kommer tillbaka och kommenderar sitt. Okej, här är det helvändning. De moment han kan går inte bra, men de han knappt kan går riktigt bra... Hmm?

Apporteringen. Jag orkar inte hålla mig för skratt medan vi går ner till tältet för att göra apporteringen, för jag vet att han inte kan den. Har inte lagt ner någon energi på den heller eftersom den bara är värd 10 p. O ställandet är värt 30 så jag har tränat på det istället. Men han tar den (får iofs säga apport två gånger), reser sig, men håller den. Okej, det var godkänt, vi fick poäng iaf :)

Hoppet. Okej, sista momentet nu Ludde, det här vet jag att du kan. Det gick bra, förutom ingången, han gjorde lika som på inkallningen - runt mig och sen en ingång.

Så summa kardemumma:

Plats                           0 p
Tandvisning              10 p
Linförighet                6 p
Läggande                 0 p
Inkallning                  8,5 p
Ställande                   8,5 p
Apportering              5 p
Hopp över hinder    8,5 p
Helhetsintryck         7 p

Summa 114 p - 3:e pris.

Ja, det var inte den bästa debuten människan har skådat.. ;) Men jag vet att han kan, och vi missade ju 48 - 50 poäng också på läggandet och platsen. Platsen SKA VARA en tia vilken dag i veckan som helst, och har alltid varit det, vet ej vad som hände idag ;) 

Men Luddasen var kanonglad hela dagen och hela programmet, och jag tror att det syns att jag har en glad och lycklig hund. Att det sen inte gick så bra, jaja, alla har väl haft en dålig dag? 
Det är min gullunge ändå - och han är BÄST, vilka poäng vi än får.

 Vi tar nya tag och nästa gång tar vi dem! :) Då jäklar ska vi ha mycket högre poäng ;) Han kan ju, min lilla guldklimp! Det var bara inte riktigt rätt dag idag ;)


Min vackra, vackra prins!


Världens finaste Guldis! :)

Träning för tävling

Igårkväll kom Rebecka med Nellie (www.lapinlunaskennel.cybersite.com) och Snadra med Tascha (www.bybraten.cybersite.com) hit och tränade. Maria (www.zoya.se) kom också, men utan hund, hon hjälpte till istället ;)

Imorrn ska ju jag o Becka iväg och tävla. Vår första officiella lydnadstävling... jag förväntar mig inget bra resultat, även om jag vet att han kan. Jag vet att det kommer att vara kommer att bli annorlunda där än vad det är hemma. Risk finns för att Ludde kommer att vara en smula okoncentrerad, jag kommer att bli nervös och skicka andra signaler till Ludde än vad jag gör vanligen hemma ... PLUS att det är första gången. Bara det liksom ;)

Men vi gör så gott vi kan, och eftersom jag vet ATT han kan, så kommer det så småningom bli resultat även om det inte blir det imorgon.


Rebecka, Nellie och Maria


Ludde slukar vatten efter ett hårt pass


Lite suddig men väldans söt bild på Sandra och hennes häftiga krigsvalp ;)

Önska mig lycka till för imorgon!

700 kr tack.

Efter att G vaknat skjutsade jag hem henne och passade på att följa med in o snika lite frukost. Åt en tallrik med lättfil o banan - mumma!

 

Sen åkte jag till KMS-verkstan o hälsade på Penny. O så följde jag med på stan och handlade lite inför helgens STCC (by the way... jag saknar STCC-perioden!!).

Skratta inte... skratta inte... skartta inte då! Du får inte skratta... !


Yeah... I rock!


På Konsum o shoppar loss. O det va så jäääkla fränt! Jenny hade med sig exakt 700 kr och vi räknade lite på vägen.. "ja, men det blir nog precis att vi klarar oss" sa vi o gick till kassan.
O så säger kassörskan "700 kr tack". WHAT? För det första, hur ofta är det att det blir så himla jämnt när man handlar, och hallå - det va ju 700 vi hade.. Hahaha, ja man kanske skulle ha varit med.

Sen bjöd hon mig på lunch på Sunday Café, för att hon tyckte jag va så snäll o följde med...
Klart jag gör gumsan! Bara roligt att umgås med dig vettu!

... men en tjej måste ju äta, så man tackar ju inte nej till den här lunchen ;)






O en kaffe o lite läppglans på det ;)

Tack

Sovkalas

Anna G sov över här hos mig natt mot onsdag. Det va roligt, precis som förr i tiden ;)
Vi satt uppe alldeles för länge, somnade tills lut närmare klockan fem, och sen när Henrik kom hem från jobbet kvart över sju skulle Anna gå upp o sova vidare i soffan. Men jag orkade ju inte somna om, dumma grej. Så jag satt vaken och tittade på Dog Show på tv:n, medan G sussade sött bredvid.


Anna o Shappo

Us.

Japp. Som jag skrev i tidigare inlägg, igår - den 25 juni - firade jag och Henrik fyraårsdag. O idag, firar vi att vi bott tillsammans i fyra år.

Henrik ringde, vi hade inte pratat på några månader, den 23 juni 2004. "Ska du med ner till Tylösand och fira midsommar över helgen?"
Jag hade inget bättre för mig, så jag ringde Anna G och frågade om hon ocksp ville på. O visst följde hon också med :)

O på kvällen den 25:e blev vi ett par, och den 26:e juni när vi kom hem sov jag hos honom, sen dess kom jag aldrig hem igen....

25 juni 2004  - Blev ihop
26 juni 2004 - Flyttade ihop
1 december 2005 - Flyttade till en trea på Prästängen
6 juni 2006 - Henrik går ner på ett knä och friar!
27 mars 2008 - Flyttar till vårt hus!

Första bilden på oss, som är från dagen vi blev ihop, är tyvärr inte en digital... haha.
Men detta är en bild på oss från vår första jul tillsammans :)



Våra boenden

Först bodde vi i en tvåa i Agneteberg
Hittade tyvärr bara en bra bild från den lägenheten... suck. Här är iaf vardagsrummet.
Gillade den randiga tapeten väldigt!


Sen en trea på Prästängen. Stoooor balkong och öppen planlösning - me like! :)
Vardagsrum/kök




Matplats


Sovrum. Älskar (!) tapeten! Den är brun och turkos...


.. och det lilla datarummet


.. och nu bor i vårt underbara lilla charmiga hus i Solvik!
Visst är körsbärsträdet vackert?

Anna + Henrik = fyra år idag!

Idag för fyra år sedan blev jag och Herik ett par! :)


Kommer ett längre inlägg imorrn, är så bäldans trött nu, vill bara sova. Men ville att inlägget skulle komma in på rätta datumet! Den 25 juni! =)

See you in the morning!


Me and Ms. G

Min G är här hos mig nu... Vi skulle ha en riktig gammal "Anna & Anna"-kväll ikväll och när hon kom hit satte vi oss direkt och sjöng SingStar...

".. är det verkligen roligt om man bara är två och nykter?"

Nu när vi spelat oavbrutet sen 19 och klockan är 02 30 kan vi väl säga att det är rätt överlägset kul! :)

De bästa låtarna, iaf idag, var Jackie Wilson - Reet Petite och Mr. Big - To be with you.
Reet Petite var en låt vi aldrig hört innan, men stöniga som vi är bestämde vi oss för att vi inte fick byta låt förrän vi kunde hela texten utantill... Så efter typ trettiosju gånger, då jäklar satt det :) To be with you är bara en helt underbar låt som man aldrig tröttnar på att sjunga ;)
G har lagt ut dessa låtar på sin blogg - kika in på www.krissil.blogg.se


Några fula bilder från kvällen, so far... natten är ju ung. Eller? ;)
 

Soulmates forever and in every life!



Lyxigt värre!

Oh la la... Igår närjag satt här vid datorn och grejade med klubbens hemsida kom det en ljuvlig doft av mat nerifrån köket.... O vips så kommer Henrik upp med en bricka, och på den var det tre jättestora hemgjorda hamburgare!

Henrik hade lagat mat åt mig! Vilken man man har ;)

Ps. Nej, jag åt bara en, Henk åt två... hihi.


HELP! Blond vs. dark?

HJÄLP. Jag vet inte vad jag ska vara. Blond, mörk eller... ..mörkblond?

För länge sen vad jag mörk, riktigt mörk. Oturligt har jag bara en bild på det och den är tyvärr inte bra. Men det är den enda jag har så jag har inget att välja på.. det är nr.5.
Efter detta blev jag naturligt ljudare och färgade slingor, var jättenöjd med färgen, men hade den så länge att jag tröttnade på den. O även om jag tycker den är mycket fin tror jag inte att jag vill bli sån igen. Inte just nu iaf. För inte så länge sen blev jag lite ljusare. Inte blond-blondin, men rätt blond.

.. varje gång jag ser en snygg blondin vill jag vara blond. Men...
.. varje gång jag ser en snygg mörkhårig tjej vill jag också vara mörk...

Syck.

Vad tycker ni? 
Ursäkta lite dåliga bilder. Jag är trött och vill sova. Men jag hoppas på kommentarer när jag vaknar dock ;)

    
1. Rätt blond                                     2. Nån slags blond...
          
3. Jätteblond                                         5. Darkie                                            
    
6. Rödhårig brunett?                                     7.  Mörkblond? 

Bilderna ska ligga två stycken i varje rad. Om de inte gör det så stämmer inte bildtexterna... 
Observera att det inte finns en "bild nr 4".

 

By the way. Lugg, ingen lugg eller snelugg?

Städat förråd!

Jag o svärmora har lagt ner tid, svett och en jäkla massa energi idag i bara ett förråd. TYVÄRR har jag ingen förebild, det vore kul för det va ett hav av kartonger, kläder och annat - rörigt som attan!

Men, en efterbild på det fina och välorganiserade förrådet ser ni här!



Jag kan säga att innan såg man varken väggar eller golv. Knappt taket... haha.
Lägg märke till att alla lådor är märkta! :)

Altan i 3 steg


1. Ostädad altan


2. Städad altan


3. Ommöblerad altan

Jag tog bort två stolar, för vi behöer faktsikt bara fyra stycken, och om vi behöver fler är det cirka sex kliv till förrådet där det står en bunt med stolar att hämta :)
Mattan gillar jag också, det blev mycket mysigare!
Nu ska det upp en gardin och några lampor, så blir det nog riktigt mysigt!

Ska plantera lite nya blommor också i den fina stora krukan jag fick av Sandra, de överlevde tyvärr inte när det var medelhavsvärme här i knutarna...

Midsommardagen!

Vi var hos svärföräldrarna och grillade på lördagkvällen... Det var mysigt! :)


Henk grillar på nytt sätt!


Jag o Ludde myser!

Midsommarafton

Ja, så var helgen över.

Midsommar firade vi hos Mala och Anna, här i Solvik. Inte nå litte praktiskt ;) En kanonfest, som alltid! Helt äligt så var det en av de roligaste festerna jag varit på, på väääääligt länge!
Vi cyklade dit vid ca 19, åt mat, spelade lite kubb, hade bra musik på högsta volym, sjöng snapsvisor, gick tipspromenad med världshistoriens svåraste frågor (tex Hur lång är frihetsgudinnans näsa? Eh?).. Sen spelade Hoffa gitarr och vi satt och sjöng, mer eller mindre fint, allsånger.. O sen grillade vi lite mer, för vi blev hungriga igen när klockan var 03 - 04... Sen cyklade vi hem igen, och parkerade cyklarna 05 30 utanför vårt hus.

En alldeles.... alldeles... uuunderbar midsommarafton!


Irriterad Henk på seg flickvän som bara mååste ta kort...


Söta Solviksflickor - Anna & Bella


Mat


Sett någon finare midsommarkrans nån gång? Det har inte jag!




Gitarrist på ingång


Skönsång...


Vid 01 pausar jag och dricker 1 liter vatten...


Ranta & Grahn spelar dart

TACK för en KANONMIDSOMMAR! Det va så roligt att jag inte ville gå hem ;)

Nu ska jag ut o träna med jycken! Mer blogg från helgen komer inom kort...

Glad midsommar!

Har precis kommit hem från en mycket smaskig midsommarmiddag i Highwalt hos päronen, och nu är vi så språng igen. Det bär av lite längre in i Solvik, till Henriks innebandykompis med sambo! :)

GLAD MIDSOMMAR!

Hittade en myspysig bild på mig o Shappo från förra sommaren.




En film till :)

Lite tips på vad man kan göra med hunden hemma i köket när vädret är sååå tråkigt.

Filmen har ljud


Hundfilm!

Här är filmen från vår lynadsträning igår, det är inte alla moment men det är några iaf.
Resten tar vi en annan gång ;)

I slutet är Luddes partytrix.... hihi.

Filmen har ljud.



Det kändes helt OK. Vissa moment, tex linförigheten, är dag för dag. Ett himla lotteri, vissa dagar är allt rätt och då gör han det klockrent! Men ibland är det nåt som inte stämmer, och då kan det gå lite sådär. Ibland funkar ingenting.

Läggandet är helt OK, han lägger sig av nån anledning inte lika snabbt längre som han gjorde i våras. Då var det en klar 10:a på hans läggningar.. Nu är det bra, men inte lika bra.
Ställandet blir bättre och bättre... Apporten skiter vi. Som Becka säger "BRÄNN SKITEN" och pekar på apporten! :) Haha.

Inkallningarna är jättebra, idag var han dock lite seg, tror han va lite trött, har varit mycket idag ;) Inte lika bra fart som vanligt.. 

Platsen och tandvisningen är inga problem. Han har alltid legat på platsen, även när hundar runt honom rest sig och gått till matte/husse, så där litar jag på honom. Men som sagt, man vet aldrig ;) Det är levande hundar och inga robotar vi har :)

Varning för HUND!

Ok, min hemsida www.shappo.se har lagt av av någon anledning... :( Jättetråkigt! Så tills jag kommit på vad som är fel kommer jag att blogga en del hund här också ;)

Ska försöka begränsa det liite ;) Hehe..

Idag tränade jag o Becka med hundarna inför nästa veckas officella lydnadsprov i Kil. Ska bli jätteroligt att tävla, men eftersom det är första officiella känns det ju lite pirrigt förstås!


Ludde o Nellie tigger korv ;) Lite smygreklam i mitten också... ;)

Ska försöka lägga ut en film, håller på att redigera ihop den och ska lägga upp den på youtube, så kanske den kommer in här senare ;)

Kram för ikväll!

Korkade männsika

Jahapp. Från varje mail jag fick verkade han bara mer korkad. Stackarn. Kan inte vara lätt...

Suck, jag som tycker så bra om tradera... man kan ju faktsikt hitta riktigt bra grejer! Men så lyckas man stöta på nån sån här.. som inte bara tar pengarna och struntar i att skicka varan, utan som verkligen är, o.m.g, så himla korkad också.

Jag lämnade givetvis ett negativt omdöme hos honom, det är väl rätt självklart när någon inte skickar paket som man betalat för? O så går männsikan in och lämnar ett negativt omdöme hos mig!? PUST SUCK STÖN GÖTE.

Men det är det här vi kallar... (och så säger vi det alla i kör....)

                                         FÖRSVARSMEKANISM!  :)

O inte nog med det, han hittar dessutom på en lögn och skriver nåt i stil med "Paketet borta på posten. Köparen förvirrad, tror sig köpt tre böcker..."  Hmmm... You say what?

Som sagt. Korkade människor är inget jag big fan of.

Molger goes black!

Igår va´jag o köpte mig svart sprayfärg och nu har jag målat Molgerhyllan! Den ska ner till det nyrenoverade badrummet, och där passade det inte in med en träfärgad hylla tyckte vi...

 
Innan... och såhär långt hann jag innan regnet kom...

... så då gick jag in och sorterade kläder... typ fem bananlådor plus en ikeakasse med kläder, handdukar, underkläder, som jag inte fått in i garderoberna...





... o så har jag tvättat en massa... Är inne på fjärde tvätten för dagen, och de är hängda och sorterade.,..



Nu är det iaf helt OK ordning i en av garderoberna... Vet bara inte hur jag ska göra med alla de kläder som inte går in...


Shappo ligger fortfarnade i soffan och vaktar mina jeans. Sötis :)



Nu är iaf hyllan klar, väntar bara på att den ska torka, sen ska jag ställa den på plats - hoppas det blir fint! :)

Nu kommer Becka snart.. vi ska träna doggarna, tävling snart ju ;)


"Sålt smöret och tappat pengarna... "

.. så känner jag mig.

För tre veckor sen vann jag tre auktioner på Tradera, tre böcker..  Jag betalade dem alla tre samma dag och skickade mail. Den första boken kom två dagar senare, den andra kom fem dagar senare...

.. men den tredje kom inte alls. Nu har det gått två hela veckor sen jag VET att pengarna kommit in på hans konto... Idag skickade jag ett mail till honom i ren frustration och skrev att han nu får han faktiskt ta att skicka boken...

Mailet jag får tillbaka innehåller bl.a  givetvis att han redan skickat boken (döh? vad trodde jag liksom?) och att de va länge sedan också.... Så jag va ju bara tvungen att vara lite sarkastisk kring att "nämen är den klyschan om posten sann...!?" Lätt som en plätt liksom, han fick pengar, han skickade inte boken men säger att han gjort det och skyller sen på posten.
Här sitter jag, och vad ska jag göra? Inte ett skit. Hur ska jag kunna bevisa att jag inte fått boken? Hur ska jag kunna bevisa att han inte skickat den... ?

Gaah. Alltså det är skitsamma, det handlade som tur var inte om mycket pengar ... men jag blir irriterad ändå, det är en princip-grej..


PM!

I inkorgen nu låg det ett PM för min och Ludde första officiella lydnadstävling! Gaaah nu pirrar det! Som tur är är två kompisar från klubben också anmälda så vi åker i trupp och om det går åt skogen bjuder vi på det! Inga stora mål på första officiella tävlingen... ;)

Vi gjorde en träningstävling i våras på klubben, där fick jag o Ludde både 1:a pris och första placering, på 172 p! En fin pokal och vi var mycket (!) stolta :)



Min vackra jaktis!

Got milk?

I helgen var vi hos Marie och firade hennes 23 årsdag! Välkommen i 23 årsklubben Marie =) Hon bjöd på smaskig paj, en massa tårtor och hembakade bullar och gud vet allt ;) Det bor nog allt en liten husmor i henne. :)


GRATTIS MARIE!!
Bilden är rakt av stulen från G's blogg @ http://krissil.blogg.se


3 F - Folk, fotboll och fest!


Herr D and Miss G

Igår kom Penny hit och vi spelade Wii! Boxning och bowling mest... så himla roligt! O bäst av allt är att jag va SÅÅ mycket bättre än henne! :) *retas*

Innan en boxningsmatch behövs det laddning av kaffe och jordgubbar!


Tyvärr blev ALLA bilder på mig o Penny skitdåliga igår! Ok, det var mest jag som blev dålig på korten... haha, vad man göra? :)

Här är en på BARA Jenny... det va bättre det! ;)


Helt plötsligt kommer det in ngn i huset... jag blev skitskraj, men det va bara Daniel... Grejen va att jag visste att han jobbade kväll, och trodde klockan va runt 22-23 bara... Men hon va visst nästan 00.30... OOups.. ;)

Daniel dansar :)



Nu har jag o Ludde legat i soffan och degat oss i en timme... o nu ska vi åka till Highwalt alla fyra och äta världens goaste hamburgare! Det är sista kvällen Sara, Magnus och Ivan är här.. Suck. Varför kan ni inte bo här för?


Jag o Mr. Ludd

Bye bye for now.

Bimboza rekommenderar www.krissil.blogg.se idag - hon skriver om en bok alla bör läsa!

Sorry sorry...

Har lite kort från helgen, men jag har inte hunnit så långt än... Har inte ens hunnit sitta vid datorn nu över helgen... som jag alltid brukar göra ;)

Imorrn kommer bilder, I promise, från fina Maries födelsedag och annat. Tyvärr blev det inte många kort, men några iaf. Det var en så himla rolig kväll på bryggan! Kom väl hem till slut, runt kl 04... Bra vinglig och rolig. Haha. Mätt o belåten va jag också eftersom GO-Martina bjussade på Timmys! Tack gosan! :)

Ikväll vad jag o Ludde hos Penny... Roligt! Saknar henne, vi hinner aldrig ses längre men nu har vi båda sommarlov så nu SKA vi ses mer! :)

En gammal bild på mig och Penny.... Augusti 07
Skrämmande... Det här var den bästa jag hittade! :) Gosh!

Fredag den 13:e

Idag är det dagen med stort D... Fredag den 13:e... spookey.. ;)

Nog för att jag är skrockfull, men jag har absolut ingenting emot den här dagen.. Ofta brukar jag faktsikt ha lite tur dessa dagar. Dock inte idag. Har suttit nästan hela dagen med hemsideprogrammet... Alltså, det blir jättebra, en del saker. Layouten blir bra, det är sjukt kul för man kan göra precis hur man vill, men det är några saker som jag inte förstår, jag får inte själva rutan i mitten av webläsaren, och jag vet inte om det går att få till en s.k. rullgardin på sidan.. Suck.

Sen vet jag inte om jag ska publicera den, nu fungerar inte ens shappo.se längre!? Vet inte vad som hänt med den.. Webhotellet är ju nyligen betalat så jag vet inte vad som kan vara fel?

Nu ska jag packa in hundar och cykel i bilen och fara till Högvalta och ha en skön högvaltakväll med grillat, lekar, trädgårdspel och allt de hittar på ;)

Kram på er!


Har trakasserat Nellies matte Rebecka också nu i några dagar... hehe, skickat sms, mail och ringt henne oavbrutet och tjatat om att vi måste träna! Ludde saknar sin träningskompis ;)

Någon som kan BLUEVODA?

Jag sitter här och har hittat ett program som man faktiskt verkar kunna bygga hyfsat snygga hemsidor i, men som ändå är lättvindiga (...dvs. kräver inga html-kunskaper...) Det är dessutom (!!)  gratis att ladda hem.

MEN. Im going crazy. Det funkar inte för mig ändå. Det blir inte som jag vill, och det bara... det bara går inte.

Någon som kan? Någon som gjort en hemsida med detta program? Nån som är übersmart och bara längtar efter att komma hem till mig och utbilda mig? *blink*

Nähä. Typiskt.

Student?

Hmm.. idag går alla studenter ut. Inte särskilt intresserad.
Men GRATTIS alla studenter, idag är ER dag! :)

Allt som jag känner är att jag saknar gymnasiet och skulle gärna göra om de tre åren, och göra några saker lite annorlunda. För det första hade jag superkul under dessa tre år och skulle gärna göra om dem, men jag skulle isåfall lägga ner lite mer tid på skolan och fokusera på att få bättre betyg.

Attans, det var många som sa "det är viktigt med bra betyg, du kommer att ångra sig sen om du inte lägger ner dig... " Varför lyssnar man inte?
Så jag kan säga till er som fortfarande går i skolan, och som inte kommer att lyssna på mig nu; Fokusera på skolan! Bra betyg ÄR faktsikt rätt häftigt ;)

Ida på idalalaa.blogg.se la ut kort idag sen sin student, blev sugen på att kolla mina egna så jag gör som henne. Här har ni student Anna från teknikprogrammet, fyra år sedan... O jag håller med Ida - är det verkligen fyra år sedan? Börjar vi bli så gamla?


Hemska, hemska skor... Kunde inte gå på en hel vecka efter att ha gått i dessa en dag...




Min balfrisyr


Balklänningen

Min vita student-outfit och min balklänning har jag själv ritat och fått uppsydda.
Tycker jättemycket om dem, skulle vilja få användning för dem igen!





Kom an ni bara!

Nu har vi köpt och installerat ett inbrottslarm (och brandlarm) från Securitas Direkt, larm med bildöverföring.

Så den tjuv som frivilligt går in i ett larmat hus med kameror samt två vakthundar - kom an du!


Våfflor

Igår åt jag upp en hel liter jordgubbar själv... Hoppsan. Va inte nå litte gött!
Sen gjorde jag o Henrik våfflor. Han åt nio st, jag åt två.

... inte visste jag att jordgubbar skulle ta upp så stor plats i magen?




Smaskens sa Shappo!

Här är tårtan som jag gav till Shappo! Ser den inte god ut så säg!? ;)





Säg "varsågod" då!


Mmm.. det luktar gott... och ser gott ut... Men martte har inte sagt "varsågod" än... Snälla säg det nu!!



Hallå?

VARSÅGOD!


Mmmm... äntligen!  


Slurp... gôtt!

Stackars lilla Ludde som inte fyllde år fick också smaka lite! S

Grattis lilla äsklingen på fyraårsdagen!

Min lilla prins blir fyra år!

SHAPPO blir fyra år idag! Grattis min lilla ängel!

Vi ska fira med tårta sen, det ska bli någon god blandning av falukorv och kanske blodpudding? ;) Smaskigt!


Oktober 04 - Shappo 16 veckor  Sötare än socker


Januari 05 - Shappo sju månader Världens charmigaste


Shappo 1 år Klok ettåring


Shappo 2 år  Ung och galen


Shappo 3 år  Vacker och vis


Shappo 4 år - Alldeles, alldeles.... ..underbar!

Bra Sverige!

Var hos familjen i Högvalta och såg fotbollen. Började ju himla bra... Domaren verkade vara betald av Grekland och grekerna spelale rätt styggt flera gånger.. Hallå - man sparkar inte på någon som ligger, bokstavligt talat!

Hur som heslt, BRA GJORT Sverige! Zlatan gjorde ju ett supermål, och Petters mål var.. ja, det var roligt att se iaf! =) Nu är inte jag någon fotbollsexpert direkt, men han som skulle göra målet innan var ju rätt kass som missade... Tur att Petter satte den, om än något roligare mål än direkt snyggt *ler*

HEJA HEJA!

VI ska ju på kalas hos Marie på lördag så jag hoppas verkligen att TV:n står på!! :)

Imrogon är det en liten prins som fyller år... Ska gratta ordentligt med god tårta! Missa inte det ;)

Sara A är här!

Min låtsassyster, dvs min systers (Saras) pojkväns lillasyster (som också heter Sara, och som fyller samma dag som mig, hehe), hade vägarna förbi Arvika och bestämde sig för att hälsa på i Högvalta några dagar!
Så idag kom Sara, Sara, Magnus och Ivan hir för att fika, och Sara (A) fick se huset ;)

Jätteroligt att träffa henne, det blir inte så ofta som man skulle vilja! Ibland önskar man att alla bodde i samma stad! Vi tog massa häftiga kort på studsmattan, men kameran ligger nere och jag sitter uppe och jag är alldeles för lat för att gå ner och hämta den så jag lägger in ett gammalt kort på henne ;)


Sara på Ivans dop sommar 07

Henrik ser på film, men när den är klar ska vi åka till Högvalta och äta mat, sen ska vi se fotbollen! HEJA HEJA!

__________________________________________________________________________________

Igår såg jag och Henrik på The Heartbreak Kid, den verkade jättebra på trailern, men NEJ, se den inte!
Det är alldeles för mycket överdiven Ben Stiller i den. Han skådespelar på sitt löjliga vis, som kanske går hem hos vissa, men inte hos mig. Jag blir bara irriterad...
Storyn är givetvis lätt att räkna ut, men det är väl rätt väntat då det är en romantisk komedi.

Det som var roligt var att Malin Åkerman har sin första stora roll i denna film, och är jättebra!
En annan sak som var bra med filmen var menymusiken som är en grymt härlig låt.

Firad av familjen

Idag kom  familjen hit och firade min födelsedag! Mamma, pappa, Mia, Magnus, Sara, Ivan (hemma från Umeå), mormor, farmor, farfar, svärmor, svärfar och Henriks mormor och morfar! Härligt när alla kan komma!

Mamma hjälpte mig med (läs: lagade) maten; dillstuvad potatis och lax, som är tradition på min födelsedag, finns inte mycket som är godare än det;)
Mamma hade gjort en jordgubbstårta till efterrätt, som också är tradition, men förra året införde jag tårta nummer två; en underbart syrlig och mumsig tårta med physalis bl.a. ;) Receptet på den har jag fått av Jennys (www.nippertip.blogg.se) svärmor. I love it! O sen åt vi upp resten av tårtan som blev över från i fredags som jag fick av Henrik Fredén! Så tack ;)

Det var kul när Magnus och Sara kom, för de har inte sett huset än! Det fick jag visa dem idag! O de har också köpt ett hus nu, grattis! :) Fast i Umeå då.

Här är Ivan i lekparken



Underbar bild på Magnus och Ivan


Alla fina presenter jag fick! Orkar inte räkna upp alla, hehe, men ni ser ju ;)

Dessa, på kortet nedan, fick inte plats på bilden; men nu är jag redo för en rejäl spårdag med hundarna! I ryggsäcken (med mysig luddig stol på) ska jag givetvis ha mitt rosa picknick-set jag fick av Sandra & Anders i fredags! :)


Sett några finare stövar? Dessa är från www.have2have.se

Sen blev det lite lek med studmattan, rockringen och givetvis lite singstar!


Sara har roligt ;) Better safe than sorry? ;)


Mia hoppar för kung och fosterland!


Pappa rockar och mamma skrattar ;)


Nu ska jag gå o lägga mig och sova lika gott som den här lilla näsan ;)

NATTI!

Ute på sjön och årsfest på brygga!

Igår hade Henriks lag GULDKUSTEN (FYI: världens skönaste innebandylag!) årsfest, samt tioårsjubileum! På dagen åkte vi ut på sjön, vi var fyra båtar som låg och guppade mitt på sjön, drack några öl, badade och solade. Sen puttrade vi tillbaka i tufftuffbåten direkt till Bryggan, där vi åt mat kl 18.
(Lägg märke till att vi åkte direkt från SJÖN till Bryggan, så jag fick sminka mig i båten, vara lite kletig efter solkrämen och känna mig halvsnygg, hehe).

Vi fick supergod mat, som vanligt; fläskfilé och potatisgratäng.. Mumma! Sen var det prisutdelning, Henk fick pris som Årets spanjor; förklaringen löd; Zorro var spanjor och det finns ingen som gör Zorro-mål eller Zorro-fintar som Henrik! :) Inte alls långsökt =)
Jag fick också pris, inte lite nöjd (!), men inte av Guldkusten i sig, utan av den berömda hejarklacken Golden Army ;) Jag fick en öl av dem och blev utsedd till årets snyggaste & sexigaste ;) Man tackar och tar emot, är supernöjd och försöker att inte rodna... ;)

Det blev en kanonkväll, som alla andra kvällar med Kusten! Ser fram emot nästa årsfest!

Tyvärr hade jag ingen kamera med mig :( Batteriet svek mig, och telefonen dog redan på dagen... Nedrans! Men det kan komma bilder på www.byermoen.blogg.se, det vet man aldrig ;)

Jag 23 år!

Weee, igår fyllde jag 23 år, och fick en kanondag tillsammans med min vänner!

På förmiddagen kom mamma, pappa och syster Mia för att gratta mig med lite fika, ska fira med släkten imorrn, men de ville säga grattis på rätt dag ;) Jag fick en liten present av mamma och pappa, och det var en jättefin tavla som min pappa gjort, på min hund; Shappo! Den var helt fantastisk! Det var inte bara en schapendoes, utan det VA Shappo! Hela hans personlighet syntes i bilden, det kunde bara ha varit Shappo! Så TACK pappa för den jättefina tavlan!





Mamma & Pappa


Jag och Mia

Sen väckte jag Henrik, och då ville han också gratta mig ;) Jag fick ett stort paket, och inuti låg det ett NINTENDO WEE :) Weee!! =) KUL! Tack älskling! NU jäklar ska vi spela ;) Boxningen är ju bara såååå rolig! Tack baby!



Sen åkte jag och hämtade G, hon hjälpte mig med håret;)


Jag fick en kanonkväll tillsammans med vännerna, vi satt och pratade och grillade, spelade spel och hade himlans roligt!

Fina kort


Cissi & Joel kom med en kaka och sa "Men du får baka den själv!" :) Haha! Söta väl ;)


Johanna och hennes kille kom med en jättefin blomma i en söt rosa glaskruka som passar perfekt till mitt kök!


Ola kom med en vinare, tyvärr dracks den upp under kvällen så det finns inget kort, hehe ;) God var den :)

Sandra och Anders kom med en jättesöt vit strandväska, och i den låg en underbart rosa picknickset; en rosa jättefin termos, rosa glas med rosa drinkpinnar och en rosa oljelampa! Åhh det va sååååå fint!! :)


Av Johanna Z, Astrid och Marie fick jag ett jättefint linne, rosa och vitt, som jag hade på mig hela kvällen! En jättesöt rosa liten klänning som jag ska ha idag, hihi, och ett par supersöta shorts i blandade färger (däribland rosa, hihi) som jag tyvärr var för tjock för (suck) hehe, och ett par snygga flipflops med rosa glitter som jag hade för stora fötter för :( Men de skulle kolla om de kunde byta till en större storlek! SUPERSNYGGT var det iaf! :)



Av Cissi, Joel, Daniel, Collin och Stich fick jag ett STORT paket, och det var en stor låda med massa hundgrejer i, leksaker, ben, öronrens och massa kul! O en vinare ;)



Martina, Kjell, Henrik, Anna o Anders gav mig SINGSTAR! :) Så jäkla roligt! Nu måste jag köpa på mig massa skivor, så man kan sjunga jättemycket ;) Guud så kul! Nu tror jag verkligen att vi har allt, alla tv-spel man kan tänka sig :)


TACK alla underbara vänner för en UNDERBAR födelsedag!! LOVE YOU ALLIHOP!




Henk får en klippning ;)


Johanna o Cissi strikes a pose ;)




Colin pussar Henk, han hade nog saknat honom lite ;)


Diva & Bimbo =) Das orginale ;)


Mysiga sommartjejer en härlig sommardag :)

Skithundar!

Vilka skithundar jag har! De sprang ikapp til köket för de skulle få mat, och lyckas välta hyllan som står i hallen.. I hyllan stod två burkar oöppnad målarfärg. OM de går sönder? Självklart! Vit målarfärg överallt... Har aldrig varit med om ngt jobbigare att städa! Pust!

Den spred sig lika fort över hallen, som maskrosor växer... O ju mer jag torkade desto mer verkde det bli! Aldrig mer! Tog säkert en timme att städa upp!


SUCK!


Plättar och frysta hallon

Igår hjälpte jag farfar med lite ärenden på stan, och när vi var färdiga blev jag medbjuden till dem på lite lunch. Farmor hade gjort jättegoda plättar - och dukat fram en massa bär och sylter! Frysta hallon på plättar, och drottningsylt... Mmmmm underbart! 

Till efterrätt blev det kaffe och nyponsoppa med kex, jättemumsigt! =)

På stan köpte farfar en jättepraktisk o skitsnygg pappershållare till mig, att ha på uteplasten! Snygg väl?!



På kvällen åkte jag o G till IKEA en sväng och handlade lite! Det blev grejer till filmrummet, så nu är det snart klart! Bild kommer så fort det är färdigt ;)


En lång dag, många bilder ;)

Sov ingenting inatt, eller jo - lite; ca 2 timmar.

Började dagen med att åka till ANC och se sista föreläsningen för denna termin! Weehoo! SOMMARLOV =)
Stans sötaste sommartjej var på plats!

MOA
image146

Sen åkte jag o Martin(a) och handlade, storhandlade. Kom hem och kunde fylla hela kylskåpet, så nu går det knappt att stänga ;) Vi gjorde en jättestor och jättegod sallad!

image147

Patrik var också med, han pinade sig i solväggen en stund och sen stoltserade han med att göra voltrar på studsmattan, såg inte alls farligt ut ;)

image142

image143

Sen kom GOS-Marie med massa visningprodukter som jag får låna av henne! Världens snällaste! TACk än en gång! Jag älskar verkligen produkterna, inom en kort stund kommer jag att ha köpt på mig varenda en själv ;) Fantastiska Aloe Vera! Nu jäklar ska det säljas ;)

Jag o Martina solade också, men inte jättekul att ligga bredvid henne som nyss kommit hem från Kreta och redan blivit brun... hmm...
image148

Sen cyklade jag till stan och mötte upp Fredrika och gav henne de Aloe Vera-produkter hon beställt, sen städade jag på förskolan...  o cyklade hem igen, i full fart ;)


Sen tog jag en sväng med hundarna.. en liten kortis bara, det är ju så jätteHETT!
image144


... och sen sköt jag Ludde... (fast bara på skoj..) =)
image151

Jag tänkte lägga mig en stund i solsängen igen, men höll på att dö efter bara några minuter, så jag gick in efter mer vatten och en tidning (KalleAnka-pcket.. hehe), och när jag kommer ut har någon stulit min plats! What?

Ludde - världens sötaste, kozigaste och bästa golden. Gillar att sola också ;)

image150

Sen kom Henrik F och Anna G och åt lunch hos oss. Anna o Henrik o Anna o Henrik satt alltså tillsammans på uteplatsen och åt mat, himlans mysigt. Sen åkte Henrik F hem, och min Henrik till golfbanan, så då var det bara Anna o Anna, crazybrudarna kvar =)

Jag visade henne alla AloeVera-grejer och hon fastnade för den mirakulösa ansiktskrämen, Aloe Fleur De Jouvence, så hon fick prova den. Efter D.H såklart ;)

Det är en underbar ansiktsmask som VERKLIGEN går in på djupet och rengör, förbättrar och förnyar. Det är en stark mask, som inte får användas oftare än med minst fem dagars mellanrum mellan behandlingarna, och efter 30 dagar ser man redan tydliga resultat!
Den ingår i ett hudvårdprogram, med fler produkter, bl. a dagkräm, nattkräm och rengöring. Hos oss yngre förebygger den för rynkor och åldersprocessen, medan den hos äldre som redan fått rynkor får ett tydligt lyft i ansiktet; det ser ut som att de lagt sig under kniven!

Den är lite obehaglig under behandlingen, då den verkligen stramar åt hela ansiktet vilket gör att man inte kan göra ett enda minspel uner dessa tio minuter. Den borrar sig innanför huden och arbetar, vilket verkligen känns och man känenr även själva lyftet! Dock ser man inte särskilt vacker ut heller, man ser brännskadad ut, se bilder nedan... ;) MEN, det fungerar som så att ju bättre hy/hud man har, desto mindre syns det! Så om man fortsätter att använda den, kommer man att märka hur det känns och ser annorlunda ut, gång för gång.

image149

Kökskrig

Är hos G nu, vi har precis ätit en mycket god middag bestående av stekt lax och grekisk sallad - MUMMA!

MEN... det uppstod lite problem i köket... Lite krig om man säger så...



image138
Anna är elak o slår på mig...

... då blev jag arg och gav igen!

image139

Sen blev vi sams och fortsatte att laga mat ;)

image140

image141
MUMMA =)

Nu ska jag ta min bike och cykla hemåt...  Bye bye!


Duktig hemmafru

Idag började jag dagen med att gå ut med hundarna, sedan slängde jag in en tvätt i tvättmaskinen. Efter det låg jag och solade medan jag pratade i telefonen med lite kompisar, hehe... Men sen kom  jag igång igen, hängde tvätten och slängde in en ny tvätt. Städade hela uteplatsen, det var rätt stökigt och alla grejer som var där ute skulle åt alla möjliga olika håll; garage, förråd, tippen, till köket och alla andra rum i huset så det tog sin tid ska jag lova, men fint blev det! Nu ska jag köpa lite blommor och plantera i krukorna, och försöka sätta upp någon slags gardin eller åtminstone ett skynke så man kan "dra för" där det är öppet...

Sen fortsatte jag att städa i huset, jag rensade hela kylskåpet och städade det, nu efter en dryg timme är hela köket och hallen klar, så jag behövde ett litet break kände jag nu. Funderar på att ta hundarna på en promenad till Statoil och handla lite varor så jag kan laga mat lagom till mannen i huset vaknar.

Sen ska jag iväg och städa på en förskola, fick ett tredagars jobb, inte mycket, men det ger lite iaf ;)

Är inte jag en duktig fru så säg!? ;) (nej vi är inte gifta, men det låter roligare än sambo... hehe)

image135

image136

Lite myspys ;) Funderar på att lägga ut en matta under bordet, och så ska det givetvis planteras lite blommor i krukorna ;) Hehe. Någon slags söt liten gardin tror jag också skulle göra allt ännu lite mysigare, och så skulle man slippa få solen rakt i ögonen när man sitter där ute och äter på kvällen. Vore inga fel ;)


Tapet

Den här tapeten skulle jag vilja ha i vardagsrummet, som en fondvägg. Övriga väggar i grått eller vitt, dekorera med silver...

Vore inte det snyggt?

image134

Cinema

Jag o G har varit på bio; What Happens In Vegas... Förutsägbar romantisk komedi, men lite annorlunda story och en hetare Ashton än någonsin... Helt klart sevärd! Rolig... Jag o G skrattade högt fler än en två gånger om man säger så ;)

image132

Efter bion åkte vi förbi McD och där stötte vi på Henrik F och Ola B som åt kvällsmat..

Vet ej vad de gör men roligt ser det ut ;)

image133
Haha :)


Colin har åkt hem :(

Lilla bustrollet... sötnosen har åkt nu, husse Joel kom och hämtade honom och åkte direkt mot flygplatsen där han ska hämta upp Cissi som är hemma från tävlingen.

GRATTIS Cissi till en välförtjänt fjärdeplats!

Men FY vad jag kommer att sakna lilla Colin... Så söt, så liten och så go.

image131
Oj vilken suddig bild... Jaja, han är söt ändå! :)

Hårspolar?

Nej, inte min grej. Fy va jag va dålig på det.. Haha. Blev snett och vint, och väldans ojämnt. Sen när jag tog ut dem var håret inte ens lockigt. Vilket skit. Men det blev en helt OK frisyr i vilket fall, även om det inte alls blev som jag tänkte mig... ;)

image128


image129

image130

Inte lockigt direkt men ganska fint ändå ;) O som sagt, det dög för att spela kubb och äta middag hos mina föräldrar ;) Mina svärföräldrar var också där och min syster. Vi åt världsklassmat ännu en gång och hade en superkväll! Synd bara att jag glömde kameran! :( Gosh.

RSS 2.0