Freestyleträning med Mr. Ludd!

Idag var jag o tränade hos Agnes med Ludde!

Det var jättekul, har fått en massa bra tips på hur jag kan lära in olika moment på honom.. jag har nämligen haft lite problem med honom. Jag har två hundar, men träningssätten är olika som dag och natt.
Det är både fascinerande och roligt. Det ger ju extra träning för mig, man får tänka till. Men nu hade jag kört fast med vissa grejer med Ludde, och jag fick många bra tips och råd från Agnes så jag är mer än nöjd! =)

Vi hade rätt mycket teori, hon gick igenom mycket vad gällde regler, inlärningssätt och vad man ska tänka på när det kommer till tävling. Men även en stor del av det innan; hur man sätter ihop ett program osv.

Hon var så himla vänlig och go, hon har lika mycket utstrålning utanför planen som hon har på när hon showar :)

Vill ni läsa mer om dagen så surfa in på hundbloggen som du hittar genom min hemsida!

Här är programmet som Agnes och Pelle vann U-SM klass II med i år!


I brist på roligare inlägg....

... blir det ett mat-inlägg om våra tre senaste måltider (har extrem hunger i magen.. kanske därför). Om inte annat kanske någon får ett tips på vad som kan lagas till söndagsmiddagen ;)

Kycklingfilé i stark sås med fullkornsris, och Naanbröd. Mmmmm, det var gott. Enkelt och nyttigt.

Boil-in-bag... guud så lättvindigt!


Stek lite kyckling...


När kyckligen är klar, häll på såsen från KORMA och låt det puttra ett tag... Släng in Naanbröden i ugnen på 200 grader i ca fem minuter.


... ha gärna en hund ivägen.


Tadaaaa! :) Mysigt va ;)

Nej gud nu är jag för hungrig för att fortsätta blogga. Nu åker jag till svärföräldrarna och mumsar våfflor :) GôTT! :)

Mer blogg kommer ikväll... har ju tränat med Ludde idag för Agnes Mohlin! =)

Hundens Dag!

Idag är det HUNDENS DAG så jag är påväg ner till stadsparken där vi har utställning för våra klubbmedlemmar. Det blir utställning som sagt, agilityuppvisning, barn med hund och freestyleuppvisning (!) :) :) :)

Jag ska ett litet visningsbord med AloeVera-produkter, det ska bli himlans kul!

Ta hand om era hundar lite extra idag, och om ni bor i Arvika, ta en sväng ner till stadsparken! =)


Jag o mina tre vackra vovvas. Charlie, schäfern, finns tyvärr inte längre...

Foton


Såhär ser det ut när vi har telebild/videokonferans... vi är Tobaken / ANC


Fredrika... :)

 

Fotade Fredrikas och Idas ringar, Fredrikas till vänster, Idas till höger. Ska "göra iordning" korten, har inte hunnit än bara.


Ida (har gjort slingor, blev jättefint!)

Lek: "finn en Shappo"

Vi håller på o städar/röjer/organiserar garderoberna i vårt dressingroom, så för tillfället ligger det fem.sex kartoner på golvet med kläder som vi inte vet var vi ska göra av riktigt. Plus lite annat skräp... Brukar alltid stänga in dit på kvällen för att jag inte vill ha hundhår över allt, men igår glömde jag....

Lilla Shappo gillar "kojor", trångt varmt och mysigt ska det vara.

Så nu kommer leken. Finn en Shappo =)


Tränat freestyle

Har precis kommit in efter en timmes freestyleträning ute på planen... Ludde är lika vild och galen som vanligt, har problem med att lära honom vissa grejer. Han vill så himla gärna, att han glömmer att tänka... Men men, vi kämpar och det blir iaf inte sämre.

Shappo fick också köra lite freestyle idag, och vad han blev lycklig! Det är verkligen hans grej... Han ser tokigt glad ut och sprätter omkring med mig och vi kör vår grej liksom... :)
Shappo har tillräckligt många trix nu för att sätta ihop till ett program.. men det är här skon klämmer. Det är här jag fastnar... vet inte hur jag ska göra. O kan verkligen inte bestämma mig för vilken  låt vi ska ha... Tips?

Men imorrn har Agnes Mohlin en uppvisning här på Hundens Dag! :) :) Weeeeee va det ska bli roligt! Hon är kanonduktig! Rätt häftigt att hon ska göra en uppvisning här =)


Morgonrock

Sitter här o väntar på att åka till tobaken... har en extrainsatt telebild idag.

G, this is SO you and me baby!



Sötaste kommentaren...


.... var på inlägget "Ny frisyr och färg", av Kattis:

"Mycket, mycket bra val! Jättesnyggt! :-) Fast du skulle nog kunna ha knallrosa hår och ÄNDÅ vara världens snyggaste Anna... Hm, ja, faktiskt var det dagens sanning. ;-)

Kram!"

Lilla vännen, du är att bra go du! =) Tack för att du alltid gör mig så glad :p

KRAM!


HILFE! Färger till en guldis?


Ludde ska få ett nytt täcke och tjänstetäcke! Vilka färger tycker ni vore fina på Ludde?

På tjänsttäcket är det bra om färgerna syns bra i skogen, plus att på sidorna som är markerade med 1 trycks SBK i svart, så en svart färg måste synas på det.



1 - villen färg under SBK i svart?
2 - ryggpartiet, vilken färg?
2 - Vill brodera hans namn och möjligtvis en symbol. Färg, font och förslag på symbol...




Täcket är som en vanligt täcke...
Hela täcket ska vara i en viss färg och fleecefodret ska vara i en annan. Kan även brodera hans namn där också. Färg, font?

Hjälp mig SNÄLLA! :)

Ludde ser ut såhär;


Det är från DEN HÄR sidan jag ska beställa! De gör såååå snygga tjänstetäcken!


Grattis farfar!

Ikväll har vi varit hos farfar som fyller 87 år idag! Grattis grattis! =)
Tyvärr har jag glömt kameran.. typsikt, men det var iaf väldigt trevligt och väldigt god mat!

Övrigt idag har varit;
 - plugg
 - förberedelser inför helgen
 - lite mer plugg
 - lite städning givetvis
 - lite hundar givetvis ;) dock inte det inplanerade spåret. jaja, det får jag göra imorrn.

Nu tänker jag stänga av datorn, ta kvällen och mysa in mig i soffan.

Kram o natti


 


Jag ska GÅ till Umeå! Ca 80 mil....

Japp. det är sant. Delvis iaf.
Syrran hittade en sida på internet som heter MotioMera där, om man är medlem, kan göra upp sin rutt i Sverige, som man vill gå.
Varje dag skriver man in från sin stegräknare hur många steg man gått, så får man se hur långt man kommer. I varje kommun kan man göra ett "kommunquiz" o lite sånt smått o gott.

Nu ska jag och mina systrar gå från K-d till Umeå, och tävla om vem som kommer först fram!!

Heja på mig! :)



Typ så... ;)


SKÄNDAD

Fick den här boken av lilla mamma igår, tacki igen mamma! Verkar grymt upprörande, gripande och hemsk. En sannhistoria... Det är de böcker jag helst läser.
Fast just nu läser jag "Olivia Joules fria fantasier" som är en helt fantastiskt galet rolig bok! Den rekommenderas starkt!

Men den här är näst på "ska läsas-listan". När jag nu ska hinna läsa vet jag dock inte iofs....


  

Skolstarten i ord och bild

Skolstarten började på KAU kl 10 igår. Kändes kul, riktigt skolpigg!
Dock kändes det liiite kämpigt när jag upptäckte hur fullspäckat schemat var med litteratur, och uppgifter de första veckorna. Men det ska nog gå bra när man kommer in i det igen efter ett långt sommarlov.

För er som inte vet vad jag ska bli när jag blir stor, så pluggar jag till pedagog. I höst är det sjunde och sista terminen och jag ska läsa specialpedagogik och skriva C-uppsatsen.

Dag 1, igår. Kursinformation, en tretimmarsföreläsning och tvärgruppsmöte stod på menyn igår. Efter det åkte jag o Martina till stan och mötte upp mamma o Mia och fikade. Shoppade lite också... :)


Mamma o Mia


Jag o Mia tog en kvällspromenad... underbart väder.


Mia "tittar" (eller ja, blundar ju här men.. ) ut över tjärnet




Hemma lagade vi såhär god mat! Stekt kassler och bulgursallad med fetaost, gurka, purjolök, bönor och tomater. O keso till det... GOTT! Åt bekvämt till CSI ;)


Dag 2, idag.
Två föreläsningar mellan 8 30 - 12. Lunch en timme, lite jobigbt bara när man får vänta en hel timme på sin mat, så alla andra hinner gå utom mig o Fredrika som inte fått maten ens ännu. När vi fick den är det fem minuter kvar tills föreläsning nr 3 börjar kl 13. Suck! Pust! Stön! :( 5 minuter, det tar det att bara GÅ från resturangen till salen... men men, vi kom för sent, vad ska man göra liksom? Dagen avslutades med en tretimmarsföreläsning mellan 13-16.


Martina o Ida diksuterar hur mycket de hatar mig pga mitt ivriga och oändliga fotograferande... hehe




1 h och 15 min kvar av sista föreläsningen... Jag o Fredrika är så trötta att vi inte ens orkar leta upp stol och bord på kaffebreaket. Så vi satte oss i korridoren och slöade.

Efter skolan gick jag o Mia på stan en sväng, sen kom Henk så då gick jag och han på stan lite till. Åkte sen till Mia för att hämta min packning och äta lite.
Vid 22 kom vi hem och nu har jag påbörjat skolarbetet... Men nu blir det nog sängen.

Natti

Ny frisyr och färg

Bimboza goes brunett




Kursstart i K-d

Igår hade vi kursstart på KAU. Jag stannade hos Mia över natten och nu ska ja iväg till plugget igen.. Blir en rejäl rivstart på kursen, verkar rätt kämpigt. O en kurs till på det här. Oh shit. Martina, vad har vi gett oss in på?

Nu är det dags att gå...

Hörs ikväll kamrater! Puss & kram


Vernissage - vackra tavlor!

Igår var vi hemma hos mina föräldrar på vernissage. Pappa hade en mycket vacker utställning med sina tavlor. Han målar akvarell/akvarellpennor och nu har han även börjat lite med oljepastell.

Det var en mycket rolig kväll, med mammas goda bakelser och gott vin. 
På kvällen när gästerna åkte hem stannade jag, Henrik och hans föräldrar kvar och grillade och hade roligt. En mycket lyckad kväll!

Här är några av pappas tavlor. Den översta här köpte jag och Henrik :)  Älskar den...

Trysil


Arvikas stadspark




Italien


Italien


Kaveldun

 
Slottet Penningby


Uppsala


Vinter i värmland..

Konstnär: Arne Lindström

Spår och uppletande!

Ludde var jätteduktig i skogen! Han var lite seg i spåret, blev lite förvirrad då och då, men den sista halvan av spåret var ett fint tempo och full koncentration.
Uppletande körde vi två ggr, hade tänkt filma och visa här, men det hann vi inte idag. Men uppletande tycker han verkligen är kul! Där kan vi snacka raketfart! Kan lägga 3 föremål nu som han hämtar in.


Jag ber redan nu om ursäkt för de dåliga bilderna. Efter att jag tappade min lilla digitalkamera i backen har den itne varit sig likt... Dags att köpa ny.

Tascha och Akilles väntar på matte


Glad skogshund. Smutsig lerig och skitig ska man vara! =)


Puss matte!


Craaaazy dog ;)


Vackra Ludde i profil





Åkte till Lantmännen för att köpa en ny spårsele och lina!

Titta så snygg man kan vara ;)




Trött spårhund.


Redo för spåret!

Nu är jag och Ludde färdigpackade, nu beger vi oss till Värmskog där vi ska spåra!

Ett snabbt stopp bara på Lantmännen innan vi åker för att se om vi kan få tag på en ny spårsele.. ¨

Kolla vad snyggt termosen som jag fick av farmor och farfar igår matchar mina supersnygga stövlar! :)

Godis, leksak, extra kläder åt mig, kaffe (!), fika, medicin, sele + spårlina och  plånbok är nerpackat! Lets GO :)

Tre rubriker i en.

GODISSUGEN?


- O du grymma godisskål....


OM JAG KLIPPTE MIG... KORT!



-Skulle jag nog se ut såhär... Nja. Bara ett könsbyte så är det klart sen liksom...



UNDERABRA ÖGON

Imorgon ska jag o Mr. Ludd ut i vildmarken och spåra på förmiddagen. Längtar!
.

"Som att du börjar ettan"...

Va? Det var det värsta ;)

De söta skolgrejerna gör ju skolan så himla mycket roligare :p

Du vet vem du är.... hahahahahah :) Om inte så kommer här en bild (så att alla andra också får veta):



Hihi.

Middag för två!

Pojk- och flickportion.
Gissa vems som är vems... *fniss*


Portion 1


Portion 2

God Morgon!

Nu har jag studsat upp ur sängen, pigg som en lärka! :)

Igår såg jag och Mia THE EYE. Bra film, men vi störde oss på framsidan av filmen. Varför heter den för det fösta THE EYE, när den inte handlar om ett göa, utan två ögon? Plural, inte singular.
O varför kommer det fingrar ur ögat på bilden? Det har ingenting med filmen att göra.
Hur som helst var det en bra film och jag tycker ni ska se den. En rikitg rysare med lite skrämseleffekter ;) O nej, det är inte godkänt att se skräckfilm ocm man sitter och blundar hela tiden, eller tar filten över huvudet!

=)


Nu ska jag och Mia till farmor & farfar och äta frukost, gött ;)

Puss & Kram

Inhandlat :)

Lite av grejerna jag köpte på stan...












Handlat skolgrejer !

Weee en av höjdpunkterna på året, skolstarten. O inte bara det, kurserna på klubben drar igång också så man har en massa nödvändigt att köpa "kontorsmaterial" till, såsom mappar, block, pennor, schema, almanacka osv.. I LOVE IT!

När jag var liten och alla mina kompisar lekte med dockor och sånt, lekte jag kontor istället :) Hahaha Har en liten förkärlek (eller är det en fetish?) ;) Hehe.

Ska lägga ut bilder på alla mina fina grejer sen, men nu måste jag göra lite annat, för min syster (en av de två älskade) hit. Hon har flyttat till K-d men ikväll kommer hon hit och vi ska se skräckfilm:)

Puss & Kram


(bildkälla: www.google.se)

Hur fungerar bloggvärde?

Hmmmm....

Jag har en till blogg, en som jag gjorde tillfälligt för hundarna. Den har funnits i ca en månad, har ett inlägg med två kommentarer och 1 unik besökare. 
Den var värd 3 647 kr, medan den här som jag använder dagligen var värd ca 1500 kr.

Hur gick det ihop?


(bild från google.se)

Tränat med Ludde

Nu har vi varit på klubben, jag o Ludde och tränat lite med Sandra och Tascha & Akilles.

Det blev en plats först, och lite passivitet/avslappning. Sen när Sandra åkte fortsatte jag en liten stund, körde lite koncentration/kontakt och hopp över hinder.
Sen blev det lite dröl för att jag ville ta lite kort ;)

Ska försöka komma ut sen igen och träna lite mer, när min huvudvärk har gått över. Hela förmiddagen har varit helt fruktansvärd :(

Sandra, lilla Tascha och stora Akilles
Vi är alltid så uppklädda och iordninggjorda vi hundmänniskor *fniss* ;)


Nu åker Sandra... ;)



 En fladdermus?



Titta! Det är ju DUMBO?! =)



Bye bye klubben...


Lydnadsträning med Mr. Ludd

Ska iväg till klubben nu och träna med Sandra. Tascha och Ludde ska få det lite jobbigt idag. hö hö hö :)

Ska koncentrera mig på två moment; linförighet och plasten. Tascha är bra störning... hihi ;)

Nej måste sticka! Kram kram


Rekord

Såg att G också hade besöksrekord häromdagen, o idag var det min tur!

Igår hade jag 122 unika besökare och 322 sidvisningar! :)





KULIGT!
Jättekul att det är så många som är inne i kikar! :)


Fortsättning på vackert foto...

Vårt körsbärsträd under försommaren när det blommade som vackrast.




Vackert foto

Den här bilden tänkte jag skicka in till Avika Nyheters sommartävling "Sommarbilden 2008"

Nu blev det att jag skickade en annan istället, men visst är den snygg!?


Vart var kameran?

Har precis varit ute och gått i en och en halv timme, jag o Henrik med hundarna.

Lite socialträning samt passivitet utan affärerna. Shappo skötte sig exemplariskt, han var jätteduktig! Han la sig ner när vi väntade utanför en affär och låg lugnt och tittade lite på omgivingen. I djuraffären mötte vi en hund som vi mötte när vi skulle gå ut, då var han också jätteduktig. Jag körde Pias metoder och det fungerar klockrent!
Visst går det bättre och sämre ibland, men idag gick det jättebra och då blir man bara så GLAD!

Glömde kameran givetvis så det får bli en gammal bild på godingen Luddas..



Ludde tar en promenadbreak och softar med en kaffe på bänken...

Två hundar i en låda



Inge dåligt rastlös. Okej, nu sätter jag fart på dagen! :)

Got it? I got it.

Har ni bloggkoll?

Det är jättebra tycker jag! Lätt att hålla koll på vilka bloggar som blivit uppdaterade och så missar man inte ngt som man vill läsa ;)



Den här lilla ikonen ser ni till höger om inlägget, under texten om mig. Klicka på den så kommer ni till BLOGGKOLL där ni enkelt kan bli medlemmar och hålla koll på era favoritbloggar!

Fina krokar till hallen


Två st av dessa fina krokar från Form & Design ska jag köpa till hallen! Blir perfekt att ha hundarnas koppel på.


Jag ska även köpa den här, i svart, till bajspåsarna. Just nu ligger de och skräpar i nyckelkorgen.
Tycker den är jättensygg!


Blondinbella blev arg.

Surfade in på Blondinbellas blogg idag ocg läste att hon vaknat av ett sms från Dagens Media där de skriver att hon måste ta bort bilden hon använt på sin blogg, som var tagen av en av deras fotografer.

(Nähä?)

Sen skulle hon få en faktura för att hon använt bilden..

(Nähä?)


Tycker det är lite konstigt att folk inte vet om att man inte får använda andras bilder hur som helst. Gick in och läste kommentarerna och det var självlart massa kommentarer från småtjejer i stil med:

"du ska inte betala ett jävla skit till dom.. .." "dumma som är, dom gjorde det säkert med flit..!!" "gud va löjligt av dom!"

Klyftigt.

Att dessa småtjejer som inte ens kan stava inte vet bättre är väl en sak men att BloindinBella inte visste det som ändå har en stor och känd blogg, där MÅNGA är inne och kollar... ? Då borde man ha lite koll på sånt tycker jag, å andra sidan lär man väl iaf av misstagen...

Sen tycker jag att det var dåligt av Dagens Media's sida att skicka ett SMS till henne, istället för att ringa. Jaja... Nog om det.


Sötaste bilden!

Det ska börjas tidigt!

Henk lär Ivan (systerson) hur man spelar baseball...


BRA musik! Inget jäkla halvdant mesklinkande...

Det här är bra musik.

PAIN - Shut your mouth.



...o den här fungerar ALLTID.
Motörhead - Ace Of Spades



Jag såg båda banden på Norway Rock i år, det va grymt!
O Motörhead spelar i K-d i december i år, så missa inte det! 

Kollade runt lite och hittade en tjej som bloggar om bra musik; Sanibo. Kul med nån som bloggar bra musik :)

Vad är DIN blogg värd?

Jag vet inte på vilket sätt de räknar ut det, men det är ju alltid kul att veta vad bloggen är "värd" :)

Min blogg var värd

Högst värderad blogg var värd 2 539 481 kr.
Man ligger lite i underläge kan man lugnt säga, hehe.

Nu uppmanar jag er alla till att kolla vad eran blogg är värd!
O skriv en kommentar så jag kan komma o kika! =)

Ful (men ack så rolig) bild!

Haha... en gammal bild jag hade på telefonminnet.. heheh ;)

Lite knasigt ser det allt ut ;)


STCC - Gelleråsen!

Idag har jag o G varit på Gelleråsen och jobbat! Så hiiimla roligt! Jag var ju alltid med Jenny o dem förr, men nu har jag inte varit med på flera år, så det var go nostalgi att vara med igen =)

Mådde inge bra imorse dock, dumma kräftorna måste ha gett mig nån magförgiftning igår... Spydde fyra gånger hemmifrån och till Karlskoga.. Suck. Men men, över dagen blev det bättre :)

Tråkigt nog körde inte JTCC, hade varit kul att sett Jennys lillebror Johan köra.. Men Tommy körde ju så STCC:n såg vi :) G tyckte vi skulle upp på taket på trailern för att se bra, och jag är ju knappast svårövertalad, men det va inte nå LITTE brant! Rakt upp och inget att hålla i :) Göte... Daniel fick hjälpa mig och G stod nedanför och skratta åt mig för att jag tyckte det va läskigt. Sen var det hennes tur minsann och guuuuud vad jag skratta!! Typ sex minuter stod hon högst upp men vågade inte ta klivet för att komma upp :) Det finns på film, men G har den... hahhaha :D Lilla flican ;)

O Penny o Zandra har vi sett en del under dagen, men vi var inte på samma ställe.

Jag mitt pucko hade inga batterier i kameran men G o Penny har fotat mycket, så jag lånar lite bilder av dem och lägger upp, så fort jag får dem ;)
Kolla www.krissil.blogg.se och www.nippertip.blogg.se för att se mer om Gelleråsen ;)

Kram kram


Kan ni hjälpa till?

Var hemma hos Nänna igår och fick se att mitt val av typsnitt till rubrikerna inte fanns på hennes dator, så det blev andrahandsvalet och det var ju inte alls snyggt...

Så, ser min blogg ut som på bilden nedan för er eller på nåt annat sätt?
Har ett relativt nytt M Word, så den kanske inte finns på alla datorer...

Skriv gärna en liten kommentar om hur det ser ut för DIG när du kollar på min blogg. Tack :)


 
Närbild på själva typsnittet:


Kräftskiva med Anders och Rebecka!

Ikväll, eller ja (tittar på klockan), om vilken sekund som heslt, kommer Anders & Rebecka hit på kräftskiva!
Det ska bli gottgottigottgott! :)

 
Det blir en jäkla massa hundsnack mellan mig och Rebecka, det brukar bli så ;)
O efter svensexan, när Henrik fick SKJUTA (!! WOW) så lär det bli endel grabbsnack på menyn också, om salongsgevär, pickadoller och vem vet, kanske till och med om lite älgjakt? ;) *fniss*



Ha en trevlig kväll! Det ska vi ha.

Båda bilder från google.se

Hästbilder


Fillan, Jennys snygga pålle :)


Titta vad långt mitt hår har blivit!! ?!?

Smakprovsbild

Idag har jag varit hos JennyPenny och den mesta delen spenderades ute hos hästarna. Tog en massa fina, helt underbara kort...

Nu är jag så hungrig att jag tror jag smäller av, så det blir bara ett kort nu, som ett litet smakprov. Mer bilder kommer senare ;)



Lilla vackra Ella

Jennys d-ponny på 3 bast som hon har börjat rida in nu... En riktigt liten bus-filur alltså!
Hon utstrålar charm och glädje, och så har hon ögon som lyser av BUS !

Jag gjorde ett par shorts! Eller.. Korts?

Har två precis likadana jeans av någon anledning, och dessvärre tycker jag inte speciellt mycket om dem heller. Ett par gamla Wrangler är det, som inte direkt ger nån jättesnygg jeansrumpa.

Så imorse när jag vaknade vid 8 00 och var sisådär halvvaken ryckte jag fram en sax och klippte av ett par av dem till shorts. Eller "korts" som min mamma berättade att de kallade det förr, när det var korta shorts.. haha :)

De blev iaf mycket mycket snyggare än vad jeansen var! :)

    




Inspirerad

Förra veckan vann Elina Karsna "Sommarbilden" i Arvika Nyheter. Det var en jättehärlig bild på hennes katt Chili, ett s.k. "moment-kort".
Jag har aldrig själv skickat in bild till tävlingen men nu blev jag sugen, och det är bara en vecka kvar...  OM det vore en vinterbild skulle jag välja den här, tycker den är underbar.


Shappo i Trysil, nyår 06/07

Ska ner till stan nu, tänkte ta en promenad med hundarna där och sen ska jag springa lite ärenden...


Ha en bra dag!

MH-test med Ludde!

På lördag ska vi till Årjängs BK och göra MH med Ludde! Det ska bli så hiiiimla roligt!! :)


Hundgrejer!

Det här är ett liiitet utplock av vad jag vill ha till hundarna från Jami Hundsport...


          


         



Cool skylt ;)


Vill även säga ett STORT grattis till lilla underbara Tinja som fyllde fem år i lördags!






Vacker som en dag

Film ----> Henk o Luddas aktiverar sig samtidigt ;)

"En bild säger mer än 1000 ord... "


... vad säger då inte en film!? =)


Inhandlat på IKEA

Igår i K-d hade jag ju givetvis inte kameran med mig, suck, men det var iaf en mycket rolig dag! Vi möblerade i Mias sovrum och hall, gick på stan och shoppade lite, Mia bjöd på mat på stan (tack!), shoppade loss på IKEA, åkte hem och gjorde lite mat hemma hos Mia och sen åkte jag tillbaka till Arvika... Var hemma vid 00.00 och hann precis ge älskling en puss innan han gick till jobbet ;)

Dessa småprylar fick jag med mnig från IKEA

 
3 småramar som jag ska färga svarta, en röd lampskärm till golvlampan i dressingroom:et, tre lådor, en svart o två rosa till garderoben.

4 speglar till hallen, två stora svarta ramar (50 * 50 cm) till hallen och en röd fönsterlampa till dressignromm:et ;)

Sen var det nåt mer som jag inte kan komma ihåg vad det var... hmm ;)



Köpte lite kläder på stan också, bilder kommer senare ;)


Outfiten till K-d

Nu åker jag till K-d, till syrran...  o såhär ser jag ut...


Godisfrukost

Mmm... det smakar som godis. Om inte bättre!


Lättfil med jordgubbar från vårt egna jordgubbsland... Mumma.

Varsågod !?

Igår när vi åkte hem jag o Henrik så får vi se att det springer omkring en lös hund på gatorna där vi bor. Så vi stannar och kollar om vi kan få kontakt med hunden, men hon var lite osäker av sig och höll sig undan. Inget halsband heller hade hon.

Så jag åker hem med våra hundar och hämtar koppel med halsband och godis, så vi kan locka henne till oss och koppla henne så att hon itne blir påkörs eller så. Det är rätt mycket trafik, plus att tågtälsen är några hundra meter bort bara.
Henrik följer efter hunden för att hålla koll på henne, och ringer polisen.

När jag kommer tillbaka, hör jag henne skälla så jag hittar dem, då står hon vid ett hus och ylar/skäller. Hnerik pratar fortfarande med polisen, medan jag försöker locka på henne.

Då kommer det en tjej och säger "jaså har hon rymt nu igen?". O vi berättar var hon varit och vad vi gjort...

"Jaha," säger hon....

Då säger jag "jaja, men nu är hon hemma iaf"  med ett leende på läpparna.

"Ja" säger hon och bara går.

Alltså, fy vad jag är trött på oförskämda/ouppfostrade människor utan hyfs.

Vad sägs om att säga tack för hjälpen, tack för att ni brydde er såpass mkt att ni gjorde er besvär för hennes skull?
Om MINA hundar skulle ha rymt och varit lösa på vägen bland bilar och någon skulle ha brytt sig och försökt få tag på dem för att hjälpa dem (och mig) skulle jag bli överlycklig att de hjälpt till...

Menmen, jag har väl turen till att ha blivit uppfostrad och ha allmänt sunt förnuft och lite förstånd. Tack mamma och pappa =)

Tycker dessa männsikor är pinsamma.


Shopping :)

I lördags var jag o mamma på stan och handlade lite smågrejer...



O idag var jag o Henk på stan, åt lunch på Sunday och sen tog vi ett varv och det här var jag ju bara tvuuuungen att ha med mig hem ;)


Mina favorittrosor, superbekväma (låga!!) och mkt snygga. Tycker om slipsen också ;)


Detta kan bli snyggt till skolstarten ;)

080808

Populär dag att gifta sig på. Tydligen 60 000 par i Peking som gifter sig idag, bara i Peking... Undrar vad många det är sammanlagt. överallt  ;)


Bild från google.se


Vi förlovade oss ju 060606, så jag gillar iden ;)

Fast Rebecka o Anders gifter sig imorgon, eller "imöra" som vi säger Elina =)
Jag o Henrik är toastmadame o toastmaster, samt agerar fotograf och fixar med det ena o det andra. Mycket roligt, men lite pirrigt ;)

Kram o godnatt. Blev inte många timmars sömn inatt så nu blir det sängen och en natts vila inför en underbar morgondag i kärlekens tecken.

"Design by Ulla"

Design by Ulla

Det tycker iallfall jag att företaget ska heta, som jag tycker att hon ska starta.
När jag köpte smyckena åt G hos henne, passade hon på att ge mig två underbara kreationer till!

"Du är ju min levande reklampelare" :) Så sant, så sant Ulla! =)

Denna ring är precis i min smak. Stor, men ändå mycket snygg. Passar till det mesta faktiskt..
Jag tänker tex ha den till min klänning imorgon på bröllop. Men idag har jag haft den med skinnjacka...







O denna ängel är en favorit från min sida. Den är vacker och oemotståndlig! Min kommer att hänga i sovrumsfönstret och vaka över mig på natten. Jag lider av mycket mardrömmar, så nu är detta min lilla skyddsängel som kommer att se till att jag bara drömmer fina drömmar.





Visst är den underbar?

TACK Ulla för den underbara ringen och min vackra, vackra ängel!


Grattis G, nu är du 23!

Igår var jag och grattade lilla G på hennes födelsedag.

Vi åt tacos, en massa godis, drack en öl eller två ;) Jag kom hem ca. 4.15 och vi hade precis lika roligt som vanligt ;)



I present fick hon smycken av mig, som jag köpt av Ulla, som gör jättemycket vackra smycken!
Örhängen och halsband i guldton, som passade henne perfekt! :)






TACK för en kulig, kulig, jättgekulig kväll/natt ;)

Möhippa igår!

Igår hade vi möhippa för Rebecka =) Åhhh va roligt vi hade ;)


En gammal bild på Rebecka i väntan på de tokiga o roliga möhippebilderna ;)

Bilder o mer info om kvällen kommer, men just nu krånglar det med bilderna... Datorn hittar inget på minneskortet, fastän att jag tittade på bilderna i kameran precis innan´.. O sen när jag satte tillbaka kortet i kameran fanns de inte? MEN om man tar ett kort så visar han att det finns 55 kort kvar, och det finns mycket mer plats på kortet än till 55 bilder när det handlar om ett 2gigskort i en liten digitalkamera.. Så nånstans är de, men det har blivit knas någonstans på vägen.

Jag använde samma kort i två olika kameror igår, jag undrar om det kan ha med saken att göra?

Nu ska jag till G och fira hennes födelsedag! =)

Puss & Kram

Sässa 23 år!

GRATTIS till min lilla prinsessa som fyllde 23 år igår! :)

Puss & Kram


Rolig film på Cissi

Hahaha, en liten film från Norway Rock, när vi sitter och inte har något spec. att göra...

Cecilia underhåller ;)

Ps. Vinkla huvudet... hihi

The beauty and the GRUDGE


Vafan liksom!? Här sitter jag o är skitsnygg och så kommer THE GRUDGE och förstör allt... ;)

Mowahahahah....


Kortet är lånat av Cecilia @ www.ceciliakristensen.blogg.se

Rakad?

Kikade på Nicoles blogg, där hon skrivit ett inlägg om att våga raka av sig håret.

Håret är för min egen del väldigt viktigt, och har alltid varit ett stort komplex för min egen del då jag har mycket tunt hår och aldrig kan få ett långt, tjockt svallande hår.
MEN, jag tycker en del kan vara riktigt snygga i rakat, Carina Berg här är vacker som bara den;


Bild från aftonbladet.se

... men ingen kan slå Natalie Portman! Hon måste vara en av världens vackraste kvinnor.


Bild från google.se



En film för Kattis!

Nu du Kattis, den här filmen tror jag kommer att få dig att skratta gott =)

Håll koll på lilla Shappo, efter den korta slalomen och långhoppet.

...stackarn har en matte som inte meddelar i tid var han ska härnäst, och då kan det bli lite knasigt.
Men en guldstjärna till Shappo, han gör verkligen som jag säger ;)


Idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det min pappas namnsdag!

Grattis pappa på ARNE-dagen :)


I miss my Miss G.

I miss you so much.

Gick i samma klass åk 7 -9, men lärde inte känna varann förrän vårkanten i nian. Under sommaren till ettan var vi oskiljaktiga och jag tror inte att vi var isär ens en stund den sommaren.

Nu har det gått åtta år och Anna, aka Miss G, är en sån person jag inte skulle klara mig utan. Vi avslutar varandras meningar, tänker väldigt likasant, kan alltid prata om vad som helst och kan sitta timtals i tfn utan att ens prata med varandra, den ena kanske sitter vid datorn och den andra framför TV:n, men det är skönt att ha varandra nära.

Ni vet, när Rachel säger hejdå till alla i slutet av Vänner, när hon ska flytta till Paris? Hon och Monica börjar prata ett sånt språk som bara de förstår... det är vi ;)

Oj, vilket känslosamt inlägg. Jaja, har man inte sett sin pussgurka på nästan en månad så kan det bli så.

Anna och Anna
(År 2001 o 2002 finns tyvärr inte digitalt.. )
     
2003                                   2004
 
2005                                 2006
 
  2007                                     2008


En agilityfilm!

Här är en agilityfilm på mig och Shappo från förra sommaren.
Den är lite darrig, hehe, men den går att se ändå ;)

Biff Rydberg

Me soooo hungry.

O allt jag kan tänka på är Biff Rydberg. Som att det passar sig att laga kl 14 en måndag?

Men erkänn, visst ser det gott ut?


Bra start på dagen

Imorse gick jag upp och tog direkt på mig träningskläderna, gick ut i duggregnet och sprang.



Sen kom jag in och åt frukost, en NUTRILETT-shake med chokladsmak - mums :)

Sen såg jag på Oprah medan jag gjorde ett träningspass på pilatesbollen.

Benen värker....

Renoverad hall!

Äntligen!
Bort med de fantastiskt blå väggarna i hallen och in med lite ny, fräsch färg! Det här har jag väntat länge på... Den 27 mars i år flyttade vi hit, och då sa vi att hallen var det första vi skulle göra om.

Så blev inte fallet.

Vi kunde inte komma på alls vad vi ville göra med hallen på länge, men efter många visiter på tapetaffärerna i stan föll valet på en underbar tapet i mörk bambu. Dock har det ändå inte blivit av, för den var rätt dyr och om man renoverar och inreder ett helt hus, blir det rätt dyrt i slutändan, även om man väljer billigare alternativ.

FÖRE - såhär har hallen sett ut fram tills några dagar sen.
Underbar, eller? ;) Klockan tillhör förre ägaren..



Till slut nu så valde vi iallafall att köpa en trelitersburk med vit färg, och så målade vi hallen vit. Lät bröstpanelen vara kvar, och det tror jag blev ett bra beslut, för den kom fram på ett helt annat sätt nu när väggarna blev ljusare och "större". Vitt och ofärgat trä skapade en väldigt lugn känsla..

Om ni tycker att det fattas lite, döm inte än, utan läs nedan vad som fortfarande är kvar att göra ;)





Det som ska göras nu;

-Golvet ska bytas, vi har valt ett valnötsfärgat golv (relativt mörkt).
-De två plafonderna i taket ska tas bort och ersättas av en (bara en) väldigt fin plafond i gammaldags stil, ger ett gulare sken och är i robust stil. Tillhörande vägglampa i mindre modell ska hängas upp ungefär bakom växten.
-På vänstersidan på bilden ovan, över bröstpanelen har jag tänkt mig en s.k. "långhylla", som vi kan ha foton på.
-En spegel och hemmagjorda canvastavlor slåss om att få sitta på vänsterväggen, vet ej vem som vinner.
-Självhäftande speglar från IKEA ska sitta på garderobssidan hitåt, över den ensamma blomman, i huvudhöjd.

 

Pricken över i. Jag blev nöjd, men kände att något fattades. Så jag skruvade loss pluppen på garderobsdörren och sprutade den svart med sprayfärg, blank sådan.
Åhhh va det blev bra, verkligen pricken över i!



Kram och hej!


Ny design!

Ny design med lite nya kort. Alltid roligt, även om det vore roligt med en "riktig" design ;)

Älskar kortet på Ludde... han ser något galen ut. "Rabiessmittat monster" vad det nån som sa, men kortet är coolt. O alla som har träffat Ludde vet att han är världens snällaste o goaste hund :)


Hemmagjord ring

Den ringen jag fick av Ulla, så himla fin!




Bimbo!

Jo, mina vänner kallar mig Bimbo, det är ett smeknamn som fastnat sen högstadietiden (lång historia, vi tar det en annan gång).

Satt o kollade igenom lite kort från Norway Rock-resan med Cecilia, och hittade det värsta bimbo-kortet någonsin...
Hahahah

Ingen dålig "bimbo-min" ;)


T-shirtstips

Så grymma t-shirtar!

Surfa in!

En av mina favoriter...


Friends Bloopers

Jag kan se det om och om igen, jag skrattar tills magen blöder varje gång!


Ulla makes rings

.. och massa andra underbara smycken!

Jag åkte dit med AloeVera-produkter hon betällt, och fick se hennes "lilla pysslarhörna". Ett helt bord fullt av askar med olika smycken i, ringar, armband, örhängen, halsband, dekorationer av olika slag... Det var jättevackra smycken, väldigt speciella och personliga.

Jag fick en jättefin ring! Den var verkligen helt i min stil! 
Har inte hunnit fota den än, men det kommer bild på den!

Ska se film nu, har precis sett Almost famous, som är en gammal favoritfilm, och nu ska jag se "That thing you do" som jag inte sett på flera år, men kommer ihåg att jag gillade den förr. Låten som filmen handlar om är åtminstone en riktig feel good-låt =)

Kram på er alla.



En jobbig timme men lyckligt slut.

20.56
Jag bestämmer mig för att åka iväg till godishuset för att hyra en film. Nattvideo har ju stängt - Arvikas bästa och finaste hyrfilmsbutik (kommer att sakna Nattvideo hur mycket som helst).

21.03
Godishuset stänger tydligen 21.00 Hmm, who knew, liksom?

21.07
Okej, jag hyr den på Tempo. Bara den här gången... (var riktigt filmsugen).

21.08
Hmm. Juno säger alla ska vara bra. Allright, vi testar.
 
21.09
Står i kön, och märker till min fasa att jag STINKER svett. Oerhört! På riktigt. Jag menar, svett luktar man väl då och då, dte hör ju som till lite. Men det här var alltså inte av denna värld. Blev alldeles chockerad av att männsikan ens kunde utsöndra denna "doft".

21.10
Lång kö

21.11
My gosh! Vad är detta? Ska jag åka hem och duscha och komma tillbaka senare? Börjar undra om folk tåras i ögonen pga av min starka "doft"... Herre min skapare.

21.12
Ser Linda. Det var länge sen! Goa goa Linda =)

21.13
Lägga fram, betala och springa ut ur affären illa kvickt!

21.19
Hungrig. Kvällsmat? Har inget hemma, tycker att Statoil Vik ligger praktiskt nära hem och nästan på vägen, och det stänger ju 22 - där handlar jag lite.

21.21
Stängt? Jaha, de har inte stängt... de har stängt ner affären. Ok. Shell?

21.24
Mjök, smör... bröd. Bröd? Va - ALLT bröd slut? Vad är oddsen för det?

21.26
OK - de har iaf allt.

21.28
Beslutsånget. Hade tänkt mig Hönökaka, men fanns det? Näää, varför skulle det göra det?

21.31
Pågenlimpa?

21.33
Ja.

21.34
Bakad 24 juli? Ehh, det är 31 idag. Nej tack.

21.51
Bröd smör mjölk. I got it.

21.52
Betala.

21.57
Hemma.

21.57
DUSCHA

22.04
Mycket (!) deo.


22.09

Filmen är igång, kvällsmaten är framdukad och jag glider ner i soffan och tar en sniff och jag luktar gott igen!


 


RSS 2.0